WYBRANE PRODUKTY

Kiełbasa polska surowa

„Królowa” wszystkich kiełbas – kiełbasa surowa biała. Najwyższej jakości surowce mięsne (wieprzowe oraz wołowe) i przyprawowe nadają jej wyjątkowy smak, aromat oraz wygląd. Batony kiełbasy w jelicie wieprzowym odkręconym na długość ok. 18 cm

 o szarej powierzchni z widocznymi równomiernie rozmieszczonymi przyprawami. 

W formie surowej barwa mięsa jasnoróżowa, po sparzeniu wyraźnie różowa. W smaku dominują nuty czosnku i majeranku. Produkt do spożycia po obróbce termicznej.

 

Parówki z szynki

Drobniutkie kiełbaski wieprzowe o jasnokremowej barwie i wyśmienitym smaku. Cienkie baranie jelito, niewielka długość (10 cm) to znak charakterystyczny wyrobu. Produkt homogenizowany o ścisłej konsystencji. 

Kiełbasa kozacka

Jedyna w swoim rodzaju kiełbasa charakteryzująca się wyrazistym aromatem wędzarniczym. Produkt wieprzowy, surowy w jelicie naturalnym wieprzowym. Charakteryzuje ją wiśniowa barwa powierzchni, barwa mięsa na przekroju czerwona, cząstek tłuszczu kremowa. Batony kiełbas o długości ok. 12 cm.  Wyrób do spożycia zarówno w formie surowej, jak i po sparzeniu.

Leberka wielkopolska

Produkt podrobowy nawiązujący do tradycji rejonu wielkopolskiego i Poznania. Wytwarzany z mięsa wieprzowego i wątroby wieprzowej ma postać smarownego pasztetu z widocznymi cząstkami przypraw. Charakterystyczny smak –  wyczuwalna wątroba, aromat polskiego majeranku i wędzenia. Wyrób nadziewany w osłonki naturalne – jelita wieprzowe proste, ręcznie wiązany sznurkiem ma postać szarobrązowych batonów o nieregularnym kształcie zbliżonym do walca.

Metka berlińska

Wyjątkowa w smaku, smarowna metka o złocistobrązowym kolorze. 

Cząstki mięsa oraz tłuszczu równomiernie rozmieszczone tworzące kiełbasę o delikatnym wędzarniczym aromacie. Wyrób nadziewany w białkowe osłonki z logo o brązowo pomarańczowej barwie.

Kiełbasa pyszna

Przepyszna kiełbasa parzona o łagodnym smaku i zapachu. Złocistobrązowy kolor powierzchni, jasnoróżowy kolor mięsa na przekroju, niewielka ilość równomiernie rozmieszczonych cząstek tłuszczu. Produkt średnio rozdrobniony wieprzowy, wędzony, parzony, naturalna osłonka – jelito wieprzowe. Kiełbasy długości ok.  

Szynka szlachecka

Szlachetna w smaku wędzonka wieprzowa o ciemnowiśniowej barwie powierzchni, pokryta wyrazistą posypką. Produkt wytwarzany z mięsa od szynki – górnej zrazowej. Na przekroju ciemnoróżowa barwa mięsa. Kształt wyrobu zbliżony do wrzeciona o zachowanym naturalnym układzie włókien mięśniowych.

Kaszanka wyborowa

Kiszka, krupiok, kaszanka – wyrób znany w całej Polsce. Nasz specjał podrobowy produkowany jest z mięsa wieprzowego, wątroby oraz kaszy jęczmiennej grubej. Widoczne kostki wątroby, brunatna barwa przekroju z jaśniejszymi cząstkami kaszy oraz smak, w którym można wyczuć nuty pieprzu, majeranku oraz goździków to główne zalety wyrobu. Produkt w formie 16cm batonów w jelicie naturalnym wieprzowym.