Produkty } Info o alergenach
  • Informacje o alergenach

    Indeks  Nazwa asortymentu   Alergen


    001    krakowska Mistrza Andrzeja   
    002    mielonka królewska   
    003    kiełbasa biała parzona delikatesowa   
    004    boczek wędzony   
    005    boczek rolowany    Sel, Soy
    006    pieprzowa Mistrza Andrzeja    SO2
    007    kiszka gryczana extra    G
    008    filet z indyka pieczony    Soy, Sel
    009    kiełbasa polska surowa delikatesowa    Gor
    010    frankfuterki    Gor
    011    galantyna drobiowa    Soy,Gor, Sel
    013    kabanosy wieprzowe   
    014    bułczanka mięsna Mistrza Andrzeja    G
    015    kaszanka gruba    G
    016    kaszanka wyborowa    G
    017    kiełbasa biała parzona   
    019    kiełbaski piastowskie z indykiem    Soy, Gor
    020    kabanosy Mistrza Andrzeja   
    021    kiełbasa podsuszana z indykiem    G, Soy, Sel, SO2
    022    kiełbasa jałowcowa   
    023    kiełbasa kanapkowa    Soy, Sel
    024    kiełbasa polska biała Mistrza Andrzeja    Gor
    025    kiełbasa krakowska parzona    Soy, Gor
    026    kiełbasa krakowska podsuszana   
    027    kiełbasa myśliwska   
    028    kiełbasa parówkowa    Soy,Gor
    029    kiełbasa polska wędzona    Gor
    030    kiełbasa polska surowa    Gor
    031    kiełbasa polska pieczona    Gor
    032    kiełbasa słoikowa    Gor, Sel
    033    kiełbasa śląska delikatesowa    Soy
    034    kiełbasa śląska    Soy
    035    kiełbasa śląska z drobiem    Soy, Gor
    036    kiełasa szlachecka pieczona   
    037    kiełbasa rodzinna    Soy
    038    kiełbasa wiejska pieczona    Gor
    039    kiełbasa zwyczajna    Soy
    040    kiełbasa żywiecka    SO2
    041    szynka surowa wędzona z kością    L, Sel, M
    042    szynka parzona wędzona z kością    L, Sel, M
    043    kości wędzone   
    044    kiełbaski serowe    L, M, Gor
    045    paluszki grillowe z serem    M, Gor, L
    046    metka berlińska    Gor
    047    metka cebulowa    Gor
    048    metka łososiowa   
    049    kiełbasa biała parzona wielkopolska   
    050    metka tatarowa   
    051    metka Mistrza Andrzeja    L, Gor
    053    mortadela delikatesowa    Soy, Gor
    054    salami chorizo   
    055    ogonówka parzona    L, M
    056    ogonówka surowa wędzona    L, M
    057    parówki delikatesowe extra    Soy
    058    parówki wiedeńskie    Soy
    059    szynka Mistrza Andrzeja    L, M
    060    płat szynki    L,M
    061    polędwica bostońska    Soy, Sel
    062    parówki szynki   
    063    polędwica sopocka    L, M, Soy
    064    polędwica surowa wędzona    L, M, Sel
    065    kiełbaski jogurtowe    M, L
    066    rolada drobiowa    Soy, Sel
    067    salami czosnkowe   
    068    salami swarzędzkie    M, Soy
    069    szynkowa drobiowa    Soy, Gor,Sel
    070    salceson biały   
    071    salceson czarny   
    072    salceson ozorowy   
    073    schab wędzony kasler    L, M, Sel
    074    salceson rodzinny   
    075    smalec domowy z cebulką    G
    077    smalec wieprzowy    G
    078    smalec wieprzowy czysty   
    079    szynka włoska    M, L
    081    szynka konserwowa    Soy
    082    polędwiczki łososiowe    L, M, Sel
    084    szynka surowa wędzona    L, M
    085    szynka rodzinna    L, M, Soy, Sel
    086    szynka zielonogórska    Soy
    087    kiełbasa szynkowa wieprzowa    Soy, Gor
    088    mielonka turystyczna    Sel
    089    mielonka tyrolska   
    090    kiełbasa swojska    Gor
    091    kiełbasa polska dojrzewająca    SO2
    092    wątrobianka rodzinna    G, M Soy
    093    parówki wykwintne    Soy
    094    pawełki    Sel, Soy
    095    wędzonka krotoszyńska    L, M, Sel
    096    szynka chłopska krucha    L,M,Soy
    097    pasztetowa wędzona    G, Gor, Sel
    099    parówki obornickie   
    100    kiełbaski paryskie z drobiem    Soy, Gor
    101    szynka wiśniowa    L, M, Soy, Sel
    102    kiełbasa grillowa MA   
    103    flaczki wołowo- wieprzowe    Sel
    104    pieczeń mięsna    G, Soy
    107    łopatka z przyprawami    Soy, SO2
    108    pasztet delikatesowy    G, Gor, Sel
    109    pasztet pieczony Mistrza Andrzeja    G, Soy, Sel
    110    szynka z pieca    L
    111    kiełbasa kozacka    Gor
    112    pasztet rodzinny    G
    113    schab konserwowy    L, M, Soy
    114    kiełbasa węgierska    L, Gor
    115    kiełbaski swarzędzkie    Soy, Sel, SO2
    116    kiełbasa toruńska   
    117    kiełbasa krucha Mistrza Andrzeja    Sel
    118    kiełbasa pieczona z czosnkiem    Gor, Sel
    119    kiełbasa pyszna    Gor, Sel
    120    kindziuk Mistrza Andrzeja    L, Sel, G, Soy
    121    wędzonka rodzinna   
    122    kabanosy z indykiem    G, Soy, Sel, SO2
    123    kiełbasa ustrzycka    Sel
    124    polędwica wiśniowa    L, M, Soy
    125    salceson golonkowy   
    126    pasztet pieczony z kurczaka    Sel, G
    129    szynka dojrzewająca    Gor
    130    parówki serowe    M, L, Soy
    131    pieczeń chlebowa z borowikami    G, Soy, Sel
    132    szynka delikatesowa z zielonym pieprzem    Soy
    133    schab śniadaniowy    Soy, Sel
    134    salami hiszpańskie    Soy
    135    schab myśliwski    L, M, Soy, Gor
    136    schab pieczony z przyprawami    L, M, Soy
    137    pasztet z borowikami    G, L
    140    szynka z piersi kurcząt    Sel
    141    delikates z kurczaka    L
    145    boczek cesarski   
    146    szynka tostowa z kurczaka   
    147    łopatka w galarecie    Soy, Sel, SO2
    149    polędwica szlachecka    L, M
    150    szynka szlachecka    L, M
    151    leberka wielkopolska    Gor
    153    szynka premium    Gor
    154    polędwica premium    Gor
    155    karczek premium    Gor
    158    ozorki Mistrza Andrzeja   
    159    szynka z kociołka    G
    159    szynka z kociołka    G



    Opracowano w oparciu o deklaracje producentów dodatków do przetwórstwa w dniu 06-07-2018.       
    Ryzyko kontaminacji krzyżowych -substancje z potencjałem alergennym obecne w zakładzie "Bystry": seler, gorczyca, soja,        
    białka mleka, gluten,laktoza, produkty zawierające dwutlenek siarki       
    G - gluten, L - laktoza, M - białka mleka,       
    Soy - soja, Gor - gorczyca, Sel - seler, SO2 - dwutlenek siarki